1 Kasım 2016 Salı

Grup Üyeleri



Steve Harris



(Doğum: 12 Mart 1956, Leytonstone, Büyük Londra) Iron Maiden grubunun kurucusu, bas gitaristi, geri vokalisti ve baş bestecisidir. Ayrıca stüdyo kayıtlarında zaman zaman klavye de çalar. Grubu 1975 yılında kurmuştur. Dave Murray ile birlikte grubun ilk albümünde yer alan kadroda değişmeyen iki elemandan biridir. Bas gitar çalmayı kendi kendine öğrenmiştir. Kendisi fanatik bir West Ham United taraftarıdır. 

Dave Murray



David Michael Murray (Doğum: 23 Aralık 1956, Londra), İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden'ın gitaristi ve söz yazarı. Gruba 1976yılında katılmıştır. Steve Harris'in dışında Iron Maiden'ın tüm albümlerinde yer alan tek elemandır.

Adrian Smith



Adrian Frederik "H" Smith (Doğum: 27 Şubat 1957 Londra, İngiltere) ünlü İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden'da gitaristlik ve şarkı yazarlığı yapmaktadır.Gruba 1980 yılı sonlarında Dennis Stratton'un yerine geldi. The Number of the Beast albümünden itibaren gruba şarkı yazarı olarak da katkı vermeye başladı.

Bruce Dickinson 



Bruce Dickinson (d. 7 Ağustos 1958, İngiltere) Iron Maiden'ın vokalistidir ve solo albümler de yapmaktadır. Gerçek hayatta pilot, yayımcı, yazar, senarist ve eskrimcidir. Güçlü sesi ile dünyanın en önemli heavy metal vokallerinden biri olarak görülmektedir. Arthur Brown, Peter Hamill, Ian Anderson ve Ian Gillan'dan etkilenmiştir.

Janick Gers



Janick Robert Gers (27 Ocak 1957, Hartlepool, İngiltere) ünlü İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden'da gitaristlik ve şarkı yazarlığı yapmaktadır. Gruba 1990 yılında Adrian Smith'in yerine gelmiştir. Gruba katılmadan önce aynı yıl solist Bruce Dickinson'ın ilk solo çalışması olan Tattooed Millionaire albümünde çalmıştı. Geçmişte Deep Purple grubunun solisti Ian Gillan'ın Gillan adlı grubunda yer almıştır.

Nicko McBrain



Michael Henry McBrain, (5 Haziran 1952, Hackney, Londra) İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden'ın davulcusudur. Gruba 1983 yılında Clive Burr'ün yerine gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder